Fent xarxa per aprendre: aproximacions al sistema educatiu finlandès

Fer xarxa, per aprendre coneixent i compartint és un dels nostres objectius. Aquesta tardor la Marta Perich, membre d’AxE, està vivint una experiència en una escola de la ciutat de Vasa, Finlàndia. La seva iniciativa i les seves ganes de compartir aprenentatges van ser l’incentiu d’una proposta molt engrescadora i totalment acollida dins del nostre bagatge associatiu: una estada de 3 dies a Vasa.

Aquesta experiència ens permetrà viure una primera aproximació al sistema educatiu finlandès, des de la pròpia experiència personal i col·lectiva. L’estada s’estructura a partir de moments d’observació directa de la vida de l’escola Vasa Övningsskola així com d’altres espais de debat intern, amb altres col·lectiu educatius catalans i amb agents educatius finlandesos -mestres d’escola i d’universitat, equips directius i assessors educatius-. També hem vetllat per incloure les nostres inquietuds en el viatge, de manera que a l’estada tractarem temes com el currículum de la formació docent, l’organització i el funcionament dels centres educatius i les polítiques educatives del sistema finlandès.

Així doncs, aquest dimecres i fins dissabte, quatre membres de l’associació farem una estada curta a Vasa. Marxem convençudes que conèixer una realitat educativa diferent serà una experiència molt enriquidora per tota l’associació i altres persones vinculades en la nostra activitat. Per aquesta raó, a la tornada volem dedicar espais al trasllat de l’experiència des d’un vessant reflexiu on tots i totes hi estareu convidades. Ben aviat us informarem de com compartirem amb tots i totes vosaltres aquesta vivència.

Seguim aprenent.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s