Jornades per una Educació de Qualitat

Enmig d’una onada d’innovació pedagògica, trobem escoles que canvien el seu paradigma educatiu i avancen cap a noves formes d’entendre el sistema educatiu. Millorar-ne la qualitat és una prioritat de primer ordre com a motor de progrés d’un sistema educatiu que s’adeqüi als reptes que l’evolució social planteja. Com hauria de ser ‘una Educació de qualitat’?

Les Jornades per una Educació de qualitat ofereixen tres dies plens d’actes que intentaran donar resposta a aquesta qüestió a partir d’encontres amb professionals referents en l’àmbit de l’educació.

A més, ai assisteixes a 4 o més activitats, tens l’oportunitat de rebre un Certificat de Participació a les Jornades per a una Educació de Qualitat acerditat per la Universitat de Barcelona.

CAL INSCRIPCIÓ: Inscripció a les Jornades per una Educació de Qualitat

Cartell calendari Jornades

 

QUAN SERÀ?

El dimarts 10 d’abril al matí s’iniciaran les Jornades per a una Educació de Qualitat, les quals s’allargaran fins dijous dia 12 a la tarda. Per fer-vos una idea més detallada, podeu consultar l’horari dels esdeveniments al cartell adjunt en la publicació.

 

QUÈ SERÀ?

Dimarts 10

A les 10h del matí inıciarem les jornades de la millor manera possible amb la conferència d’Eduard Vallory, el president del Centre UNESCO de Catalunya. Parlarà sobre l’objectiu de l’educació i el perquè dels seus canvis. Serà tot un plaer escoltar-lo i, posteriorment, en el torn de preguntes, resoldre els nostres dubtes i inquietuds sobre l’educació i el seu futur!

A la tarda, concretament a les 15:30h, primer tindrem l’oportunitat de veure  el documental “Most likely to succeed” i després el debatrem amb la Marta Pujadó, coordinadora de formació d’EscolaNova21 ens acompanyarà en el debat, fent-nos propostes que ens incitaran a la reflexió conjunta.

Dimecres 11

El matí el dedicarem a parlar de l’aula i de tot el que en ella s’hi viu: metodologia i currículum, el rol del docent, l’avaluació… Així doncs, de 12h a 14h, viurem un col·loqui en el qual posarem sobre la taula tots els nostres dubtes! Tenim la sort de comptar amb professionals de l’Escola La Maquinista, l’Escola dels Encants i en Jaume Cela, docent amb una llarga trajectòria professional.

A la tarda tindrà lloc una Taula Rodona on es debatran qüestions relacionades amb l’organització d’una escola. Les persones convidades a la taula rodona són:

-Joan Domènech és mestre i director de l’escola Fructuós Gelabert de Barcelona i pertany a la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. Entre altres aportacions, ha escrit el llibre “Elogi de l’Educació Lenta”. 
– Lluís Tarín, especialista en Tecnologia Educativa i Desenvolupament Directiu, és assessor extern en lideratge i estratègia a la Fundació Jesuïtes Educació. A més, col·labora en la Coordinació de l’”Editorial Board” del portal d’”e-Learning” i “Learning papers” de la Comunitat Europea.
– Núria Serrat és Doctora en Pedagogia i coordinadora del Màster de Direcció i Gestió de Centres Educatius de la Universitat de Barcelona. D’entre moltes altres, al llarg de la seva trajectòria professional ha coordinat el Grup de Formació Docent i Innovació Pedagògica i ha estat membre de l’Observatori Internacional de la Professió Docent.
– Isabel Sánchez és presidenta d’AXIA (Associació de Directius de l’Educació Pública a Catalunya). Ha estat directora de diversos centres públics i actualment és la directora de l’Escola Rius i Taulet.

Dijous 12

L’últim matí de les Jornades despertarà amb una proposta on cadascú de nosaltres és el/la protagonista! Un Edcamp és una oportunitat perquè tothom plantegi aquells temes que li interessa debatre sobre educació. Des d’AxE ens encarregarem de distribuir-los per aules i així facilitar l’experiència i que tots i totes puguem gaudir-ne! Perquè sigui possible, de 10h a 10:30h tothom podrà afegir les seves propostes, generant-hi posteriorment dues sessions: de 11h a 12h i de 12h a 13h. Mitja hora de per mig? No patiu! Tindrem la sort de comptar amb una proposta de l’Associació de Teatre de Mundet i un bon esmorzar, creant així un ambient favorable que ens acompanyarà al llarg del matí.

 

Finalment i per concloure les Jornades, a la tarda comptarem amb un Afterwork en què ens plantejarem: Com podem implementar el canvi? Per fer-ho comptarem amb tres escoles que ens aproximaran a la seva experiència, ja sigui des d’una proposta de transformació o d’una de nova creació, per demostrar-nos que el canvi és possible. Les escoles convidades són l’Institut Escola Jacint Verdaguer , l’Escola Eixample 1  i l’Escola Pepa Colomer.

 

COM M’INSCRIC?
Per tal de poder participar gratuïtament a les conferències és IMPRESCINDIBLE inscriure’t a través de l’enllaç que trobaràs a continuació:

Inscripció a les Jornades per una Educació de Qualitat

ON SERÀ?

La majoria dels esdeveniments tindran lloc a l’Aula Magna, a l’Edifici del Teatre.

Imagen relacionada

Deixem una petita explicació sobre COM ARRIBAR-HI per a aquelles persones que no coneguin el campus.

ACCEDIR AL CAMPUS MUNDET

Transport públic: metro (L3, parada Mundet) i bus (línies 27, 60, 76 i H4).

UN COP AL CAMPUS MUNDET

T’has de dirigir a dalt de tot del campus, a l’edifici del Teatre. Hi ha un bus gratuït que fa el trajecte, però també s’hi pot anar caminant per les escales.

La parada d’autobús està a la plaça Manuel Baldrich, la primera que es troba des de l’accés principal. Has de baixar a la segona i última parada, davant de la facultat de psicologia (o edifici de Ponent).

Si puges per les escales, són les que comencen a la mateixa plaça de la parada de l’autobús.

A més, hi haurà cartells amb fletxes que t’indicaran com arribar des de la sortida del metro de Mundet.

Altres activitats es duran a terme al mòdul de treball social i al gimnàs. Estigues atent/a a les nostres xarxes socials. Allà t’indicarem com arribar-hi!

No desaprofitis aquesta gran oportunitat!

Un comentario en “Jornades per una Educació de Qualitat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s