TRENQUEM EL SILENCI A LES AULES: EDUCACIÓ SEXUAL, GÈNERE I COEDUCACIÓ | Conferència i tallers

T’agradaria aprendre i reflexionar sobre la coeducació, la sexualitat a les aules, la prevenció de violències masclistes o la transsexualitat infantil? No et perdis el proper esdeveniment d’Aprenent x Educar!

 TRENQUEM EL SILENCI A LES AULES canvi

QUAN SERÀ?

El proper 20 de febrer, a partir de les 15:30h. Preguem puntualitat!! Us demanem que vingueu a les 15:15h (15 minuts abans) per tal de controlar l’aforament i l’entrada. D’aquesta manera podrem començar ben puntuals.

QUÈ SERÀ?

L’esdeveniment constarà de dues parts: una primera conferència i tres tallers vivencials posteriors, els quals es realitzaran de forma simultània.

CONFERÈNCIA: de 15:30h a 16:30h hi haurà una conferència a càrrec de MARINA SUBIRATS, catedràtica de Sociologia, filòsofa, directora de l’Institut Català de la Dona, Regidora d’Educació, investigadora sobre educació i gènere i autora de nombrosos articles i llibres. Es tractarà la COEDUCACIÓ, per tal d’establir una base del què aquest concepte implica i les seves aplicacions pràctiques en l’educació. Serà oberta a l’aforament màxim de l’espai (200 persones aproximadament).

TALLERS VIVENCIALS: S’han tancat les inscripcions i s’han obert llistes d’espera per als tres tallers. Després de la conferència, des de les 16:45h fins les 18:45h, es duran a terme de forma simultània tres tallers vivencials realitzats per professionals expertes en temàtiques més concretes. Cada taller, que durarà entre 1h30 i 2 hores, tindrà un aforament MÀXIM de 30 PERSONES. Seran els següents:

 • Taller sobre EDUCAR LA SEXUALITAT a càrrec d’Anna Salvia, psicòloga especialitzada en educació i salut sexual i reproductiva.
  Com podem fer un bon acompanyament de l’educació sexual en els nostres infants?Anna Salvia crearà un espai on reformular l’educació sexual que donem als infants i adolescents, i on es podran compartir informacions i experiències i obtenir recursos per acompanyar-los.
  Hora: 16:45h a 18:45h
  Lloc: Mòdul 1 (entre el Palau de les Heures i l’Edifici del Teatre)
 • Taller sobre TRANSSEXUALITAT INFANTIL a càrrec de Rosa Almirall, ginecòloga i directora de l’àrea d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Barcelona.
  Acompanyada d’un home trans, Rosa Almirall tractarà els següents temes: Què és la transsexualitat? Com la percebem en l’àmbit social? Quina és la resposta de l’escola?  Quin acompanyament educatiu podem oferir perquè es visqui des de la inclusió?
  Hora: 16:45h a 18:15h
  Lloc: Aula 1003 (Edifici Migdia)
 • Taller sobre VIOLÈNCIA MASCLISTA A L’AULA a càrrec de Carles Vidals, formador de l’associació CoeducAcció (cooperativa que treballa per la transformació educativa des d’una perspectiva de gènere).
  Què és la violència? Com podem detectar-la i prevenir-la? Quins estereotips tenim que ens afecten a l’hora de tractar amb els infants? Com podem donar resposta a la violència masclista que sorgeix a l’aula?
  Hora: 16:45h a 18:15h
  Lloc: Aula 1301 (Edifici Migdia)

Així doncs, tindreu l’oportunitat d’assistir a la CONFERÈNCIA i a UN dels tres tallers (en ser simultanis només teniu l’oportunitat d’apuntar-vos a un dels tres).

COM M’INSCRIC?

Per tal de poder participar gratuïtament tant en la conferència com en qualsevol dels tres tallers és IMPRESCINDIBLE que emplenis el formulari que t’enllacem a continuació: https://goo.gl/anqxfw

IMPORTANT: emplenar el formulari de la conferència no implica reservar una plaça per als tallers. Cal emplenar el formulari específic del taller al qual vols assistir. Els enllaços els trobaràs dins el formulari de la conferència.

ON SERÀ?

Al Campus Mundet. La CONFERÈNCIA serà a l’AULA MAGNA DE L’EDIFICI DEL TEATRE (davant de l’edifici Ponent).

Plànol_campus

Deixem una petita explicació sobre COM ARRIBAR-HI per a aquelles persones que no coneguin el campus.

ACCEDIR AL CAMPUS MUNDET

Transport públic: metro (L3, parada Mundet) i bus (línies 27, 60, 76 i H4).

UN COP AL CAMPUS MUNDET

T’has de dirigir a dalt de tot del campus, a l’edifici del Teatre. Hi ha un bus gratuït que fa el trajecte, però també s’hi pot anar caminant per les escales.

La parada d’autobús està a la plaça Manuel Baldrich, la primera que es troba des de l’accés principal. Has de baixar a la segona i última parada, davant de la facultat de psicologia (o edifici de Ponent).

Si puges per les escales, són les que comencen a la mateixa plaça de la parada de l’autobús.

LA CONFERÈNCIA

La conferència és a l’aula Magna de l’edifici del Teatre. L’edifici del Teatre es troba davant de l’edifici de Ponent (o facultat de psicologia). Un cop entris a l’edifici del Teatre, ens trobaràs allà i t’indicarem on és l’Aula Magna.

ELS TALLERS

Després de la conferència hi haurà tres tallers que es realitzaran de manera simultània en tres aules diferents. Si ja has vingut a la conferència i no saps on es duu a terme el teu taller, no et preocupis perquè les organitzadores indicarem on es troba cadascuna d’aquestes. En cas que NO VINGUIS a la conferència i només assisteixis al taller, a continuació t’indiquem on es realitzarà cada taller:

“Transsexualitat infantil” a càrrec de Rosa Almirall – Aula 1003 (Aulari de Migdia I).

Des de la parada de metro has de pujar fins una rotonda i allà hauràs de dirigir-te a les escales situades a la dreta. Aquestes et portaran fins un replà on es troba l’Aulari de Migdia II (el primer edifici que trobes). Just davant d’aquest, se situa l’Aulari de Migdia I. L’aula 1003 es troba a la planta de baix de tot.

“Violència masclista a l’aula” a càrrec de Coeducacció – Aula 1301 (Aulari de Migdia I).

Per arribar a l’aula 1301 has de fer el mateix recorregut indicat al taller anterior, però has de pujar fins a la planta 3 de l’Edifici.

“Educar la sexualitat” a càrrec d’Anna Salvia – Aula 1 (entre el Palau de les Heures i l’Edifici del Teatre).

SI TENS DUBTES

Si no trobes les aules, pot dirigir-te als punts d’informació que hi ha als diferents edificis o a secretaria. Allà t’informaran! A més, hi haurà cartells amb fletxes que t’indicaran com arribar des de la sortida del metro de Mundet.

Enllaç a l’esdeveniment de Facebook

Esperem que vingueu a compartir-ho amb nosaltres!!

3 comentarios en “TRENQUEM EL SILENCI A LES AULES: EDUCACIÓ SEXUAL, GÈNERE I COEDUCACIÓ | Conferència i tallers

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s